första ljuset brinner!!!


tände första ljuset imorse! så nu kan nedräkningen börja..


kanelsdoftande ljus också


Min egenkonstruerade julgranskuledekoration


och när man inte trodde the master bed kunde bli bättre så....

morgonstund har croissanter i mun...


två stycken... med nutella i.

idag har jag kollat in konstfacks julmarknad. Den var faktiskt väldigt bra, mycket fina illustratörer, men fullproppat med folk. Jag kom dit innan öppning och då var kön 500m. Så jag hade lite småpanik där inne; i gröten av folk.

den 25 nov


Den här veckan har jag varit aldeles själv på jobbet eftersom min inköpare är i Shanghai. Fick även reda att det finns en liiten chans att jag skulle kunna få följa med till Hongkong i vår. Herre guuud om det skulle bli sanning.

Den här helgen ska jag kolla in julmarknader och kanske gå på lägenhetsvisningar.

Nästa helg är det elitserien i konståkning i stockholm och det ska jag verkligen se!

Helgen efter det är det julfest med jobbet och julkoncert med kören. Alltså den 10:e december.

Helgen efter det kommer Anders och Isak som jag åkte till Thailand med och hälsar på
 och sen kommer jag ju typ hem. i två dagar. det blir mysigt.

kör


I natt kunde jag inte sova. Det kanske verkar som att jag aldrig sover, och det gör jag ju knappt heller, men så farligt som det låter är det kanske inte. Det är bara det att jag alltid skriver när jag varit sömnlös - bara för att ha någonstans att klaga.


Grunden till det hela är att jag för två helger sedan trodde att jag tappat bort min mobil, köpte en ny i panik och fick sedan samma dag reda på att min var hittat och att jag köpt en ny helt i onödan.
Det betyder att jag än en gång fick nalla pengar från mitt sparkonto. (vilket i min hjärna är strikt förbjudet) och som jag får ångest över eftersom det gör att jag aldrig någonsin kommer kunna ha råd att spara ihop till ett köp av en lägenhet.

Jag trivs bra i Sollentuna men det ligger verkligen helt ute i vildmarken och det är ett helvete att ta sig till. Varenda dag står jag där, så förbannad att jag håller på att explodera på bussar som alltid är sena eller som ibland bara inte ens kommer i överhuvudtaget. Detta hade ju varit ett mycket mindre problem och jag inte var som lith-lasse. Detta beteende är ju grunden till i stort sett alla mina problem. Att jag ständigt går runt och är förbannad på det mesta och de flesta. - Fast det kanske inte riktigt är nödvändigt.


Hur som helst låg jag här och stirrade mellan 2 och 5 imorse och tänkte ihop budgetkalkyler, hur mycket jag skulle måsta lägga undan varje månad; att om jag endast åt pasta och rotfrukter och aldrig någonsin skulle unna mig kläder skulle det ta si och så lång tid att tjäna ihop xkr... Och när jag insett att det helt enkelt var kört började jag istället tänka ut byggnadskonstruktioner - hur jag i minsta detallj skulle kunna bygga en sovalkov, hur mycket bräder jag skulle behöva, hur man skulle fästa de i golv och vägg och med vilka slags skruvar. Var jag skulle kunna tänkas få tag i en betongborr och om jag skulle klara det själv eller om jag skulle behöva ha någon till hjälp eller kanske till och med behöva anställa någon.
Jag är sjuk i huvudet.
Så idag investerade jag ett skissblock så att jag kan skriva/rita ner alla ideérna innan jag lägger mig - och då förhoppningsvis slippa ett uppvaknande mitt i natten istället.



Just nu är jag dock lyckligare än vad jag varit på väldigt länge. Jag har varit och sjungit i en kör i Sollentuna! Jag har ju hela tiden vetat om att jag saknat att sjunga men inte hur mycket!
Jag var så glad, jag stog längst fram och skrek, lycklig inte bara för själva sången men också för att det var julsånger vi sjöng. Och jag är ju en riktig julnörd.
Det gjorde också lite ont i hjärtat för att jag började tänka på Else-Marie och Bengt och hur jag önskade att de var här. Åren med kören var kanske några av de bästa i mitt liv!
Om tre veckor ska vi ha julkonsert. Det ser jag verkligen framemot.

utländska besökare


Förra veckan kom Mara från Holland och Helene från Tyskland och hälsade på.
Vi vandrade runt gamla stan, på söder och tittade på älgar på Skansen. De var helt chockerade över hur stora älgar är... och då hade de bara kalvar i hagen. Fantastiskt att de kan bli så fascinerade över något som känns ganska normalt för mig. Fast älgar är ju väldigt coola, när jag tänker efter.

Igår var det modevisning på jobber och vi fick gratis vin.
Idag ska jag på IKEA och köpa julpynt. Trots att jag bestämt mig för att börja spara pengar.

Jag längtar till julen, har redan kollat igenom nästan alla gamla julkalendrar, har bara petsson och pelle svanslös kvar nu.

Med vänliga hälsningar
Maria

RSS 2.0