en vecka


Om precis en vecka sitter jag på tåget som åker ner mot Arlanda och flyget som tar mig över till den "lilla" brittiska ön och staden som jag gillar allra mest.
Det är det här jag väntat på i stort sett sedan jag kom hem i juli förra året. Trots det börjar jag komma på vissa saker som jag kommer sakna och som jag gillar här hemma. Inget som håller mig tillbaka dock, men jag hoppas ju att allt finns kvar och är som vanligt när man återvänder igen.

Körkort


I tisdags tog jag mitt körkort! Igår fick jag själva kortet. Vilken jävla befrielse. Äntligen slipper jag ångesten av att ha det ogjort och kommer nu kunna sova gott om nätterna i London.
Jag behöver inte känna att det finns något som håller mig tillbaka hit... förutom de få personer jag faktiskt tycker om. ;)

Semester


Så var man hemkommen från en spännande resa i Tyskland och Berlin. Berlin var en väldigt fin stad full av historiska minnen som fortfarande finns att se. Konst finns överrallt och gamla byggnader blandas med ny modern arkitektur.
Berlin måste vara en av de mest kulturella och historiska platserna i europa, kanske hela världen. Det är så mycket hemskheter som utspelat sig här att man nästan inte tror att det är sant... och detta var bara 21 år sedan!

Nu är jag tillbaka i Östersund, redo att jobba konstant igen och mjölka ut pengar till kommande året.
I brevlådan fanns också, när jag kom hem, ett nytt brev från akademin. Där fick jag reda på när jag ska skriva in mig på skolan, betala och ha introduktion.

Har ännu inte fått någon information på hur mycket lektioner jag kommer ha per vecka och i brevet fanns inga spår av någon kursplan vilket är frustrerande. Jag längtar så mycket och vill veta allt redan nu! Jag antar att jag får vänta tills jag anlänt.

De kommande veckorna ska jag försöka hitta lämpliga stipendier att söka i hopp om att få en ännu lite bredare levnadsbudget. Jag har även tänkt ta tag i ansökan om studiemedel från CSN vilket tyvärr visade sig vara mer komplicerat än jag tänkt mig. När jag tänker efter är det i och för sig ganska uppenbart att de vill ha så mycket bevis som möjligt på att jag faktiskt ska gå på en etablerad och existerande skola... och inte en som jag hittat på själv.

Återkommer inom kort!

RSS 2.0