yra


Just nu yrar jag. Har sett de flesta av de jag ville se och ikväll blir det Håkan Hellström och kanske Those dancing days.
Den slutgiltiga flytten börjar närma sig. Det känns jättekul.

Det blev en snabbvisit till den kungliga hufvudstaden

Efter mycket stök, två ikea besök och ett springande på en massa inredningsbutiker i Sollentuna C är jag väldigt nöjd med mitt nya hem och känner att det kommer bli mycket bra. Innan jag hade fått ett grepp om vad det var jag behövde, kändes allt jävligt överväldigande och jag blev deprimerad bara jag gick in i en affär. Alla pengar bara slängs iväg! Fast sedan när man kom hem igen så kändes allt värt det. Jag kan inte vänta tills jag hittat alla de där sista detaljerna som gör det extra hemtrevligt... som gör det till mitt hem.

Pappa letade runt hela första dagen efter travguiden utan lycka. Så när vi kom hem på kvällen var det enda som fanns att göra för honom var att chilla.

Mamma hjälpte till att diska allt porslin...

medan jag tog tag i kaoset av kläder.

Efter att det sista mest nödvändiga var inköpt dag två bestämde vi oss för att åka hem igen. Mest för att jag inte pallade att sova med dem i samma rum. De avger en massa ljud. Hela nätterna.

Så ikväll börjar stråketveckan, jag ska jobba en kväll på Mikado och sedan efter att Yran är avklarad flyttar jag på riktigt. Lite nervöst är det. Fast mest kanske att börja på nytt jobb.

Ma höres

färdigpackad?


eller?

hemma


Och så var man plötsligt i Sverige och Östersund. Det känns lite knasigt men faktiskt skönt - även om jag har en ren och skär helvetesdag. Jag ska försöka packa ihop hela livet i några IKEA kassar som står uppradade på vardagsrumsgolvet och jag blir deprimerad bara av att se alla högar med grejer. Hur jävla mycket saker har jag egentligen? Helt sinnessjukt.

Idag var jag hos tandläkaren och hade inga hål! Jag hade så fina tänder att hon sa att jag inte behöver komma tillbaka förrän om två år. Bra var också att jag fick rabatt för att jag är ung. Annars går en undersökning på 785kr och det är ju som ett skämt.

Hur som helst kör vi ner allt till Stockholm imorgon och om två veckor börjar mitt nya liv. Då får bloggen följa med om det skulle tänkas vara intressant att veta vad som händer där.

Nu ska jag återgå till skitgöra.

Hörs


nedräkning

Åh fyfan, jag räknar ned timmarna nu. Endast 4.5 arbetstimmar kvar och efter det ska jag aldrig någonsin prata, se eller ta i ett barn. Fy fan vad less jag är!

weirdness at the saatchi gallery


Jag spenderade ännu en söndag i Chelsea. På Satchii galleri kunde jag än en gång konstatera vilka freaks det finns till konstnärer. Ändå är det ju skitspännande att gå och kolla på.
Idag har jag läst en massa i solen. 4,5 arbetsdagar kvar. hmpf... jag överlever förhoppningsvis.

min lördag


Eftersom jag var tvungen att ta Bella till ridningen i Hampton Court (strax utanför London) fick jag en dagsbiljett på tåget och bestämde mig för att utnyttja den till max.


Tog mig till Horniman museum som är okänt för turister, kanske mest för att det ligger så långt ifrån allt annat och inte har någon tunnelbanestation i närheten. Jag fokuserade på evolutions-utställningen.


Man kunde följa hur djuren kategoriseras i klass, order, familj, genus och tillslut art.




Vid museumet finns också ett stort och fint trädgårdsområde, så nu har jag lyckats läsa ut ännu en bok...


Nu när man får ett 8-5 jobb och har kvällarna och helgerna fria utan något som helst slags plugg påmindes jag om hur mycket roligt jag har tid att läsa om. Så även om jag är lättad över att slippa studera mer så börjar konstigt nog planera egna projekt... som typ att lära mig mer om antika egypten, rymden eller afrikanska stammar. Jag är en riktig jävla nörd.


Avslutade dagen gjorde jag på europas största shoppingcenter Westfield som har öppet till 22.00, nu när far-och morföräldrarna har tagit hem en massa packning kan jag ju storshoppa igen... eller? Närååååå, jag fönstershoppade bara, men kan inte vänta tills jag kommer till Stockholm och får shoppa loss totalt. Det finns så mycket fint, och det är reor överallt.

Jamie Oliver hade matfestival i min park förra helgen.


Omnämnd i Daily Mail...

http://www.dailymail.co.uk/money/article-2011531/I-don-t-tabs-tills-says-Arcadia-boss-Sir-Philip-Green.html

Turisterna

Dag1
Jag kom till hotellet och lastade av ca. 3 ton med packning efter att jag slutat jobba. Vi pratade och la upp en plan för veckan.

Dag2

Klockan 9 var jag på skolan för att ta min examen, i Aulan blev jag nämnd då jag är den första student som fått jobb "utomlands", å andra sidan är jag ju deras enda utländska student också...


Efter min examensceremoni åt vi lunch på en väldigt trevlig thailändsrestaurang på en gata bakom min skola.


Efter det tog vi en promenad ner mot Soho och kikade in både Soho Square och...
böggatan, Old compton street


mormor var glad


och det var farmor också


efter det kom vi ner till China town


och farmor fyndade riktigt fint kinesiskt te.


sedan poserade alla fyra framför Picadilly Circus.

Dag3


Efter att jag dumpat andra lasset med packning tog vi en promenad genom Kensington Gardens i Hyde Park.


tittade sedan på Albert Memorial statyn och Royal Albert Hall



Därefter käkade vi sushi och gick på Harrods.


sushi fick godkänt av både mormor och morfar, själv åt jag mer wasabi än soja och satt aldeles tårögd.


efter det gick vi genom green park ner till Buckingham Palace där jag var tvungen att åka hem ifrån då jag skulle jobba.

Dag4

Vädret var bedrövligt och Borough Market var lite av en besvikelse då den är mycket bättre på fredagar och lördagar. Vi trotsade iallafall vädret, hann se Tower Bridge och Tower of London, vägrade ta en buss och farfar fick sig en korv så det blev bra ändå.

Vi gick från östra till västra London och såg därav Big Ben, London Eye, House of Parliament och West Minister Abbey.

Därefter gick vid i utkanten av St. James Park upp till Trafaglar Sq där det var kaos pga. Harry Potter-premiären. Vi bestämde oss för att chilla då solen kommit fram och stekte.

Sedan gick vi på en ultramodern indisk restaurang som hette Mint Leaf och åt en superb tvårättersmiddag.

Avslutade hela veckan gjorde vi med Fantomen på Operan som var helt fantastisk. Skulle hemskt gärna se den igen!

Graduation

JAG HAR TAGIT EXAMEN. WOHOO


Efteråt firades det i puben och våra lärare blev skitfulla. Askul var det.

Avskedsmiddag med Steph, Annie och Vicky


Vi mumsade i oss Libanesisk Mezze och jag dansade magdans inför hela restaurangen

Couper Collection+Battersea Park+Modevisning

Igår hade jag picknick i Battersea Park och läste ut ännu en bok. Anledningen att jag gick dit var först och främst för att kolla in ett konstgalleri som ligger på en båt på themsen, när jag kommer fram visar det sig, till min besvikelse, att de har sommarstängt i sex veckor. På kvällen hade jag ungarna för mig själv ända från 15.00. Sarah och Jon var på koncert i Hyde Park.

Idag har jag varit på V&A och kollat modevisning av den japanska modedesignern Yohji Yamamoto.

RSS 2.0