This one's dedicated to mama


Just because she really wants a dog

Ensam hemma


Imorse tog jag tuben till Euston till museumet The Welcome Collection för att kolla in "skin"-utställningen då eftersom det var sista dagen innan den stängde. Utsällningen var ganska äcklig egentligen, hud är ibland inte så trevligt måste jag säga... The Welcome Collection är tydligen grundat av en apotekarkille som levde mellan 1853 och 1936 som var så väldigt intresserad av medicin att han bestämde sig för att samla på sig medicinska föremål från hela världen.


Det är när man är på sådana ställen som man får lust att jobba som läkare igen. Medicinsk grundkurs på gymnasiet var ju fruktansvärt roligt.


Efter det for jag faktiskt till Ikea för att köpa en spegel, lite förvaringsboxar och lite ljus förstås!


Kvällen spenderas till att njuta över att ha huset helt för sig själv! Med bad...


och sträckläsa alla tidningar jag råkat samla på mig. Fast jag har ju inte betalat för majoriteten av dem... det mesta har jag faktiskt fått från Nannyn Margareth som ansåg sig vara tidningsberoende, ofta kommer hon på när hon stod där i butiken att hon hade alla tidningar som fanns i hyllan. Jag som trodde jag spenderade för mycket pengar på tidningar...

Jag har också unnat mig de där nedrans Sainsbury Cookies:arna. Fast endast på lördagarna. På veckorna håller jag mig till hälsosam mat.


älg

Jag har haft ett antal lektioner nu. Solen skiner i London och har gjort det sedan jag kom. Vi snittar 22 grader varje dag här faktiskt. Inte dåligt!

Idag hade jag min lediga dag på veckan, annars har jag lektioner varenda dag.

Det känns helkonstigt att gå till en skola och helt plötsligt få lära sig mer om det man gillar allra bäst. I tisdags skulle vi skriva trendrapporter inför våren... det innebar att jag var "tvungen" att kolla igenom catwalk bilder från modeveckorna... men hallå... det är ju precis det jag gillar att göra på fritiden.
Och det låter ju ioförsig ganska ytligt. Jag får helt enkelt försöka stå för att jag gillar kläder och tycker de är vackra, precis som andra gillar konst.

Idag har jag panikinhandlat present till Bella som fyller 10år imorgon. Det blev ganska bra och billigt till slut ändå. Postat ett brev, skaffat en pärm som jag ska renskriva alla föreläsningar i och pluggat på lite för våran gruppuppgift. Min grupp består av förraårs-elever (aka lärarens favoriter) som jag lyckligt nog, dagen till ära, hade jag satt mig med. Min plan är att "snålåka" lite på dem i början. Även om jag är bättre på både matematikdelen och modekunskapen än de flesta i klassen. Det är bara själva businessdelen, excel och photoshopkunskaperna samt ämnestermerna som jag ligger efter i.

Imorgon börjar kaoset med ungarna och faktumet att ingen har tid att ta hand om dem...
hörs

Japanese Festival


Innan magknipen hann jag iallafall med det viktigaste vilket var att kolla in den Japanska festivalen på Spitalfields market.


Där spelades japansk musik


Visades häftiga dräkter


Och Samurai fighter

Där fanns också en marknad med japansk mat, tyger, kläder och konst. Man kunde även köpa saké och japansk öl. Då saknade jag Mikado lite.

Lugn Lördag


Igår hade jag stora planer för dagen men efter min nudellunch fick jag en sån magknip att jag inte kunde fortsätta. Jag åkte istället hem och köpte kakor och drack mjölk. Då blev magen bättre. Och jag har ju många dagar i London, så att slösa bort en var kanske inte "end of the world".

Portobello Market


I fredags var jag på skolan och fick en genomgång i biblioteket. Det är nog det häftigaste biblioteket jag någonsin sett. Jag skulle kunna spendera flera dagar där. Efter skolan åkte jag till Portobello Market och där hittade jag en varm och skön vinterjacka, så nu slipper jag frysa i vinter.
På kvällen träffade jag Nicole och Emelie i östra London.

mobilbloggaren

en äldre man i 60-års åldern sågs nyss med bar överkropp - på oxford st(!????) varför? det är inte ens varmt

Igårkväll var jag fasan på stan...

Nu när jag har investerat i ett veckokort på tuben kände jag att jag var tvungen att ta tillfället i akt att åka in till stan på kvällen och bara strosa omkring


Big Ben


London Eye


House of Parliament


              ↑
Trafalgar Square
              ↓



Rulltrappa ner till tub

I ett hus vid skogens slut...


Måndag natt sömnproblem pga. nervositet inför skolan
Tisdag natt sömnproblem pga. husmus på besök
Onsdag natt sömnproblem pga. rävfight ute på gatan!!!

Om jag vore en aning mer korkad hade jag trott att jag bodde i en liten skogsstuga. Djuren borde inte störa min sömn, hellre alla sirener och fyllon som ramlar hem från puben.

Idag var jag på Welfare Fair på skolan. Det var inte som jag tänkt mig. Det var tre stånd, ett där man kunde få hjälp med sina alkoholproblem, ett med sina ekonomiska problem och ett annat där man kunde gratistesta sig för klamydia.
Jag gjorde inget test.

Istället drack jag te med 4 tjejer från min klass. Jag gillar ju inte te, fast gjorde drack ändå pga. sociala skäl. Jag är inte ännu helt konfortabel med att vara den enda "invandraren". (även om jag gillar det!) Det är svårt att slå sig in i konversationer som handlar om brittiska kändisar och skvaller jag inte har någon aning om.

Gäst i rummet.

I natt vaknade jag av ett konstigt knaprande ljud. Detta visade sig vara (som jag förutspådde, men aldrig såg med mina egna ögon) husets husmus. Jag var livrädd när jag låg och tryckte i sängen. Jag tände lampan och sneglade in under sängen flera gånger utan att hitta källan! När jag sedan berättade vad som hänt imorse fick jag reda på att det faktiskt bor en mus i väggarna som ibland kommer ut för att leta mat! Men som bella sa: ''we sort of hoped it will move out'' eh? Hoppades? Få bort den nu! Hur som helst, går just nu på en promenad i parken med roxy. Tänkte bara dela med mej med mina skräckupplevelser nu när jag kan webba fritt från mobilen:)

Induction day

Första dagen av skolan var mindre intressant egentligen. Lärarna och rektorn osv informerade mest om brandsäkerhet och vad vi fick och inte fick göra på skolan. Man får inte röka, äta eller mobbas i klassrummen. Detta måste alltså ske utanför. Fast mobbas fick man inte göra iöverhuvudtaget.

Imorgon har vi en föreläsning som är frivillig och på torsdag är det wellfare fair som ska göra att vi trivs och känner oss trygga på skolan.

På fredag ska vi få kolla in biblioteket och få information om "brittannikan". Vi ska också äntligen få våra efterlängtade scheman.

På måndag får jag äntligen ha min första lektion i merchandising, vilket i stort sätt är matte. Och det gillar ju jag.

Jag hamnade i samma klass som två av de 4 som jag lärt känna. Så det känns bra, även om jag känner mig lite off i konversationerna om brittisk tv och kändisar som jag inte har någon aning om. Jag får ligga i med tv tittandet helt enkelt.

Mastodontfilms-maria


Eftersom jag tänkte kolla igenom alla klassiker jag har på datorn satte jag på "Gone with the wind" från 1939... efter en och en halv timmes tittande fick jag en chock då jag insåg att filmen var 3 timmar och 52 minuter(!) Alltså, helt sinnesjukt. Den får nog delas upp om jag ska ha tålamod att sitta still så länge.

Första Helgen

Går sakta mot sitt slut... tyvärr. Fast jag har ju något att se framemot den här veckan då skolan börjar på tisdag.

I lördags åkte jag in mot west och Mayfair där jag strosade runt på galleriet Haunch of Vension som visar moderna konstinstallationer

En massa mystiska konstigheter som jag gillar

Efter det gick jag en sväng på Photographers Gallery som hade en utställning av en fotograf jag gillar väldigt mycket vid namn Sally Mann.
Vidare gick jag sedan till Hyde Park

Och kollade in Serpentine Gallery som hade en underlig fotografiutställning
Gick i riktning mot Kensington

Och mot Exhibition Rd

Avslutade dagen gjorde jag vid Harrods i Knightsbridge.

Idag började jag dagen vid Westminster och stora Ben eftersom jag ville gå längs Themsen då det är Thames Festival den här helgen.

Jag gick runt bland marknader fram till Tate Modern.

Gick över Millenium Bridge mot St Pauls

Och fortsatte upp till Museum of London. Där såg jag en intressant film där människor berättade om hur det var att bo i London under andra världskriget.
Efter det kollade jag in cool arkitektur i The City.
Gick ända bort till Tower of London

Och Tower Bridge

Avslutade i St Katherine's docks som är en liten hamn där Londonborna kan ha sina båtar. Där var det en "retro-båt-show". Med vackra båtar och folk i 50-talskläder som dansade till 50-talsmusik på båtbryggan.

Sen åkte jag hem, köpte Sainbury cookies och sitter nu och lyssnar på orientalisk meditationsmusik. Är ganska sliten efter helgen då jag knappt sovit något. Jag hade velat stanna på festivalen tills ikväll då det både är karnival och stora fyrverkerier som ett avslut, men man kan inte se allt...
Nu blir det nog ett bad och sedan hade jag tänkt kolla igenom Emil i Lönneberga filmerna.

bedrövligt

Jag håller på att få ett nervsammanbrott. Jag försöker beställa ett Student Oystercard vilket går åt helvete för var jag än ringer hänvisar de bara till någon annan. Jag har panik eftersom det kommer spenderas en jävla massa stålar i onödan nästa vecka då jag har lektioner varenda dag om jag inte hinner få kortet. (vilket jag inte kommer)
Ett annat dilemma jag har är om jag ska ta ett helårs-tunnelbanekort eller betala månadsvis. Jag vet ju inte vad som händer efter kursen, tänk om jag inte har jobb och står där med 3 månaders fri tunnelbana som jag inte kan utnyttja.


Idag var jag till skolan och skrev in mig samt betalade en saftig summa pengar från mitt VISAkort. Säkerheten på skolan är enorm och för att komma igenom dörrarna måste man både ha ett fotokort och skanna fingeravtryck!

De vill fortfarande inte ge ut något schema så jag vet fortfarande inte hur, vad och när jag kommer studera.
(frustrerande)

Hela dagen har gått ut på en evig lång väntan men jag träffade en del trevliga människor.

Det ryktades att skolan antar 50 pers varenda år. 25 av dem har redan gått utbildningar på skolan och sedan fortsatt uppåt till den här kursen. Det betyder att jag var en av de 25 som kom utifrån! Det ryktades också att det varit rekordmånga som sökte i år och att de expanderat intagningsantalet till 75 vilket skulle betyda att det kommer vara 3 klasser... och hårdare konkurrans om jobb sen. :S

Fan vilken skitdag. Jag som sett framemot den jättelänge.
Jag vill bara gå och lägga mig så att dagen försvinner.

Ladies who lunch


Idag träffade jag Daria igen och åt lunch med henne på Bertie and Boo. Jag åt en underbar macka med lax och philadeliphia ost. Efter det mötte vi upp hennes kompis Caroline som jobbar hos familjen min kompis Mara var Au Pair i förrförra året!
Jag har också hunnit med att springa på Primark i Tooting och spenderat pengar på lite tights och sovkläder. Jag råkade också köpa ett par skor. Fast jag var duktig, det hade ju kunnat blivit tre par.

Jag läser nu...


Populärmusik från Vittula...fast översatt på engelska! Det kanske är korkat, man ska ju läsa på orginalspråket så långt det går... fast jag hittade den här på bibblan och slog till.

Bloggar från mobilen

Nu testar jag något helt nytt. Att blogga från mobilen går nämligen väldigt bra om man har gratis internet och sms inom uk på mitt nya sim kort som jag handlade idag. Nummer fås på begäran och det är nu också välkommet att ringa till mig också, eftersom jag slipper betala för det också.

Tillbaka till vardagen


Japp, barnen är tillbaka i skolan igen och jag och Roxy är tillbaka i parken. Det är inte en helt farlig jobbuppgift att gå en timme i parken med en hund. Det kan faktiskt vara väldigt trivsamt om vädret är som idag måste jag säga.

Efter det mötte jag och Sarah upp en granne som också har en Au Pair så nu har jag fått min första nya vän, Daria från Berlin.

Boots


Idag har jag handlat allt som krävs för att kunna sköta sin personliga hygien och det var inte billigt kan jag lova. Tur är väll att jag har samlat poäng på mitt nyinförskaffade boots-kort!

Dessförinnan har jag och barnen producerat ben&jerrys glass i Bellas nya glassmaskin och haft picnic med alla barnens familjer i Lucas klass.

Jag har ett stort problem. Min datorsladd funkar inte i mitt eluttag vilket betyder att dess batteri kommer dö snart och jag är strandad utan dator. Jag behöver en ny switchare eller en sån där kontakt med många kontakter i en. Undra om det skulle kunna skickas hit med posten?
Jag ska höra med Sarah om man kan hitta sånna i London. Annars kommer ni inte höra mer från mig på ett tag.

Tillbaka i mitt gamla rum


Nu sitter man här igen och det känns som igår. Och det känns väldigt väldigt roligt.
Allt gick faktiskt relativt bra med packningen. Jag fick hjälp med väskorna av diverse olika män som försökte dölja, i största möjliga mån, hur jävla tungt de tyckte att det var.
Nu har jag en hel del att packa upp, och jag tror inte jag orkar ta tag i det idag ens.
En dusch måste jag ta iallafall!

Varmt och fuktigt är det här iallafall. Jon sa att det hade varit 23°C idag. Fast familjen frös... de kom ju nyss hem från Spanien.
God Natt

På väg...


Nu sitter jag på tåget och har just passerat Sundsvall.
För lite sömn, all packning och omständigheterna har fått mig till ett vrak. Och som grädde på moset fungerade inte internet på tåget i över en timme. Jag höll på att börja gråta av ilska när jag ett flertal gånger poängterade detta till den värdelösa personalen på det här skitbolaget som vi kallar SJ. Gör de någonsin något som är bra?

Nu funkar iallafall internet så jag ska väll vara nöjd. Solen skiner och ikväll kommer jag 'hem'.
Hoppas några vänliga själar kan tänka sig att hjälpa mig med packningen. Den väger mer än mig själv.

RSS 2.0